Mobiele werkplaats inzet Rail Terminal Venlo

cabooter rail 2 cabooter rail 3 cabooter rail1

Toscon met mobiele werkplaats op railterminal Venlo

Sinds 1 mei van dit jaar is Toscon Trailer Service – in samenwerking met Cabooter Intermodaal – gestart met een mobiele servicewerkplaats op de railterminal in Venlo.  Hiervoor heeft Toscon een complete oplegger ingericht als mobiele werkplaats inclusief een compleet onderdelenmagazijn die permanent op de terminal aanwezig is.

Het intermodaal vervoer per trein vanaf de terminal in Venlo groeit aanzienlijk. Dit is mede het gevolg van de toename van verkeerscongestie en strengere regelgeving inzake rijtijden. Op dit moment maken al vele  vervoerders gebruik van deze treinterminal in Venlo, waarvan ook diverse Toscon klanten zoals Jan de Rijk Logistics, Wetron Transport & Logistics en VAT Logistics.

Met deze mobiele servicewerkplaats biedt Toscon haar klanten een optimale service. En biedt zij hen de zekerheid dat de oplegger en/of afzetbak ook daadwerkelijk conform vertrektijden van de trein meekunnen. Zonder enige vertraging of oponthoud.

De units worden door het terminalpersoneel gecontroleerd op mankementen en uitstekende of losse delen. Indien een unit wordt afgekeurd, dan kan Toscon Trailer Service ter plekke het euvel herstellen vanuit haar mobiele werkplaats. Bij grotere en meerdere reparaties kunnen extra monteurs vanuit de Toscon vestiging Venlo worden ingeschakeld.